Miért jó a memóriahabos matrac

Miért jó a memóriahabos matrac?

Tökéletes alvásunk eléréséhez sok feltételnek kell teljesülnie. A környezeti behatások nagyban befolyásolják az alvás alatti regenerálódást, azonban a legfőbb tényező az alvó felület.

Számtalan matrac fajta létezik a világon, melyek más és más igényeket elégítenek ki, azonban a tökéletes alátámasztást a viszkoz-elasztikus tulajdonsággal ellátott memóriahabos matrac biztosítja. Persze ebből a termék típusból is számtalan változat van, így fontos, hogy jó minőséget célozzunk meg, mivel az olcsó memory hab matracok anyagfelhasználása nem biztos, hogy megfelelő alátámasztást nyújt.

A memóriahab formakövető tulajdonsága megfelelően támasztja alá a nyaki csigolyákat és a nyak izmait, ezáltal nyakunk teljes mértékben ellazulhat. A derék megfelelő alátámasztása és a váll gyengéd besüppedése megfelelően tartja a gerincünket és teljesen tehermentesíti testünket.

A memóriahabos matracok a testhő és a súly változására reagálnak, ezáltal minden testnek egyedi nyomáselosztást biztosítanak. A súly megszűnésével a matrac szépen lassan visszaáll eredeti állapotába és felveszi eredeti formáját.

Az ilyen típusú matracok anti allergén és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeknek köszönhetően nem kell tartanunk az atkáktól és a portól. Egy jó minőségű memóriahabos matrac kimondottan jó választás lehet vérkeringési problémákkal küzdőknek, ugyanis a nyomásmentes alátámasztásból eredően, a test vérkeringése javul.

A memóriahabos matracok népszerűsége nem véletlen, a mai matractípusok egyik leginkább keresett terméke, melyet számos pozitív tulajdonságának köszönhet.

 

Ismerje meg a rúgós matracok hátrányát

Ismerje meg a rugós matracok hátrányát

Napjaink modern, rugó nélküli matracai egyre inkább elnyomják a régi, rugós rendszerrel kialakított matracokat. Közismert tény, hogy számos előnye van egy modern technológiával előállított matracnak.

Azért vannak még, akik a rugós matracok mellett teszik le voksukat. Ezek az emberek bizonyára tisztában vannak a rugós matracok hátrányaival. Bár vannak hátrányai a rugós rendszereknek, ezeket sok esetben kiválóan át tudják hidalni a gyártók. Így aztán sok esetben megfelelhet igényeinknek egy rugós matrac is.

A Bonell rugós matracok hátránya

Azok a matracok, melye k bonell rugókkal lettek kialakítva, kevésbé tudják lekövetni testünket, mivel a szilárdabb, nagy felületű bonell rugók miatt csak nagy vonalakban teljesül a formakövetés. A forma követést tovább rontja a rugók összekötése is, mivel így egy szinte összefüggő felületet kapunk, amely nyomás hatására egységesen elosztva süpped. Ez a síkrugalmasság hatalmas hátrány a modern matracokkal szemben, melyek pontrugalmasságukkal tökéletesen letudják követni testünket.

Mivel a rugós matracok nem képesek a pontos idom követésre, testünk alátámasztása sem lesz tökéletes. A derék alátámasztása nem lesz tökéletes, így a tehermentesítés sem jön létre. Az így átaludt éjszaka padig sokkal inkább lesz megterhelő, mint regeneráló szervezetünk számára.

Az oldalukon alvóknak sem ajánlott a bonell rugós matrac, mivel a rugós felület által létrehozott sík, egységesen süppedő felületben a váll nem tud megfelelően besüppedni. Így a gerincoszlopunk sem lesz egyenes, tehermentesített állapotban.

Felsőkategóriás rugós matracok

Ezen hátrányok ellenére is még igen népszerű matrac típus a Bonell rugós kivitel. Azonban ezzel a kivitelezési formával csak az alsó és közép kategóriás, rugós matracoknál találkozhatunk. Felső kategóriás rugós matracoknál már a zsákrugós, illetve táskarugós kialakítások a népszerűbbek. Ugyanis ezek a rendszerek már úgy lettek megtervezve, hogy a bonell rugós matracok hátrányait szinte teljes mértékben kiküszöbölték.

A rúgós matracok előnyei

Manapság annyi matrac típussal találkozik az ember, hogy a választás egyre inkább fejtörést okoz. A modern habszivaccsal kialakított matracok egyre kelendőbbek, míg a nagy múltra visszatekintő rugós matracokat már kevésbé favorizáljuk. Tesszük ezt azért, mert általánosan elfogadott tény, hogy a régi technológiák biztosan elavult dolgok.

Ez természetesen nem igaz ebben a formában. Számos esetben találkozunk olyan nagy múltra visszatekintő termékkel, melyek a mai napig kiváló választást jelentenek számunkra.

A rugós matracok is ilyen terméknek számítanak, mivel ha jobban átrágjuk magunkat a technológia és a többéves fejlesztés nyújtotta lehetőségeken, láthatjuk, hogy igen is van létjogosultsága a rugós matracoknak.

A rugós matracok előnyei

Jelenleg két fajta rugós matrac az elterjedtebb, a bonell rugós matracok és a táskarugós matracok. Mivel a rugós rendszer már évtizedes múltra tekint vissza, így biztos lehet benne, hogy a termékeket hosszú időn keresztül fejlesztették, a kényelem és az egészség figyelembevételével.

Igaz, hogy a rugós kialakításnak köszönhetően, a matrac felülete kevésbé képes lekövetni testünk formáját, azonban ez kiválóan feljavítható a különböző párnázó rétegek használatával, amely lehet memória habos, hideg habos, latex, kókuszrost vagy PUR-hab anyagból is. Ezekkel a párnázó rétegekkel elérhető a tökéletes alátámasztás, így a tehermentesítés is.

A mai modern rugós matracok különböző ergonómiai zónákkal lettek kialakítva, így a formakövetés még inkább létrejön. A legergonomikusabb rugós matracok 7 zónával vannak kialakítva, melyek puhaságban és keménységben is úgy változnak, hogy a vállaknál kellően puhák, míg derék részen elég kemények legyenek. Ezáltal az alátámasztás tökéletes lesz.

A rugós rendszerrel kialakított matracok nagy előnye még a kiváló szellőzés. Az acélrugók között a levegő kiválóan áramlik, így az biztosan nem fülled be. Még a nyári melegben is biztosított a kiváló szellőzés.

Végül ne feledkezzünk meg egy igen fontos tényezőről sem, a tartósságról és a tartásról. Ez a két dolog a rugók tulajdonságának köszönhetően jött létre. A rugós matracok keret nélkül is kiválóan megállják helyüket, mivel kellő tartást biztosítanak számára a rugók. Az újabb kialakítású rugós matracoknál pedig a rugók már szabadon mozoghatnak, így sokkal tovább bírják a terhelést is. Ennek köszönhetően, rugós matracunk akár egy életen át is hű társunk lehet.

Láthatjuk tehát, hogy a rugós kialakítású matracok ideje még nem áldozott le. Hosszú idő alatt olyan szintre fejlődött, melynek köszönhetően ár/érték aránya kiváló a matracok terén.

Ágyrács típusok - rugalmas ágyrács

Ágyrács típusok

A kényelmes alvás számos összetevőből épül fel. Fontos a környezet, amely minél otthonosabb, barátságosabb, annál jobban segít ellazulni. Ezen felül a minőségi matrac és a megfelelő ágyrács is jelentősen hozzájárul az alvás alatti pihenés minőségéhez. Matracokból számtalan típus közül választhatunk, jelen cikkünkben azonban az ágyrácsokat vesszük górcső alá.

kerti matracok matracos ülőke a kertben

Kerti matrac használat – nyugodt pihenés a szabadban

Sokan nem is gondolják, hogy mi mindenre alkalmas egy kert. Általában, csak a problémát társítják hozzá, mivel a karbantartása nem olyan egyszerű, és gyors. A rendezett kert viszont, szép a szemnek, megnyugtató és rengeteg kellemes perceket tölthetünk el benne. Sok lehetőség van az időtöltésre, bográcsozhatunk, focizhatunk, kertészkedhetünk, akár még tévézhetünk is. Az egyik legegyszerűbb és legjobb lehetőség viszont a napozás, illetve a pihenés. Ehhez csupán csak két dologra van szükségünk.

vákuum csomagolt matracok

Vákuummatrac szállítása és kicsomagolása

Ahogyan arról már írtunk előző cikkünkben, a vákuummatrac kifejezés nem egy különleges tulajdonságra utal, hanem a csomagolás típusára, amely sokban megkönnyíti a raktározási feladatokat és csökkenti a költségeket azáltal, hogy a vákuum csomagolásnak köszönhetően a matracok jóval kisebb helyen elférnek.

A vákuummatracok strapabíró tulajdonsága közismert, de ha bele gondolunk szükséges is, hogy azok legyenek, mivel hosszú időn át össze vannak tömörítve, és kicsomagolás után 100%-osan vissza kell nyerjék eredeti formájukat és tulajdonságaikat.

duet memóriahabos matrac

Rugós, vagy szivacsos matracot érdemes választani?

Sokak számára nehéz döntés, hogy milyen alapanyagú és kialakítású ágymatrac lehet a legideálisabb, a megfelelő, pihentető és regenerálóalvás érdekében. A szivacsos matracok nyújtanak e majd nagyobb komfortérzetet és alátámasztást, vagy esetleg a rugós matracok? Ez így első nekifutásra elég komoly fejtörést okozhat. Azonban a választás nem olyan ördöngős, csak körül kell járni egy kicsit a témát.

kaktuszrost matrac

Kaktuszrost felhasználása a bio matracoknál

A bio matracok egy részét kaktusz rost felhasználásával gyártják, mivel a kaktusz is egy természetes alapanyag, ráadásul jó tulajdonságokkal is bír. A kaktusz rostokat használják, memory matracok, bio ágybetétek, kaktusz hideghab fekvőbetétek kiegészítő anyagaként. De miért is alkalmazzák a kaktuszt és miként kerül a matracokba?

Egészséges matracok, és azok követelményei

Az egészséges életmódunk elengedhetetlen kiegészítője egy egészséges matrac. Az egészséges matrac hozzájárul, hogy esti pihenésünk minél inkább teljes legyen, testünk a lehető leginkább regenerálódjon úgy, hogy mindeközben semmiféle káros hatást nem fejt ki részünkre. A káros hatásnak több formája is lehet, mint például a kipárolgás, nem megfelelő szellőzés, vagy valamilyen allergiát kiváltó anyag, amely a matrac alapanyagát képezi.

vákuum csomagolt matracok

Milyen minőséget biztosít a vákuum matrac?

A vákuum matracok eléggé keresett áruk, viszont sokak fejében téves információ van a vákuummatracokkal kapcsolatban. Mindenek előtt jó, ha tisztázzuk, hogy a vákuum matrac kifejezés csak a csomagolás technikai eljárására vonatkozik, nem pedig magára a matrac típusára, ezáltal leszögezhetjük, hogy egy vákuum csomagolt matrac nem tud többet a társainál. Az első vákuum csomagolt matracok Olaszországban készültek. Ennek a csomagolási technikának a célja nem volt más, mint a raktározási és szállítási költségek csökkentése. Az ilyen fajta kiadások csökkentéséből adódóan, magát a matracot is olcsóbban tudták értékesíteni.

kókuszháncs Latex-kaucsuk gumi

Milyen összetevőkből készül a kókuszmatrac?

A kókuszmatrac a biomatracok csoportját erősíti, amely ágybetétek kizárólag természetes összetevőkből készülnek, mellőzve minden szintetikus alapanyagot.

Más szemszögből nézve, a biomatracok egyik alapanyaga a kókuszrost, melyet latex-szel, más vagyis vulkanizált gumitejjel fognak össze. A latexhez a kaucsukfa kérgéből nyernek ki gumitejet, amelyet habosítással képeznek át latexszé. A biomatracok esetében megvan határozva a maximális latex tartalom, amely nem haladhatja meg a 20%-ot. A latex-szel összefogott kókuszrostok adják a matrac kemény felületét, amely kiváló alátámasztást nyújt testünknek. Megfelelően támasztja alá a nyakunkat, a gerincünket és a medencénket, így támasztva alá megfelelően testünket. A megfelelő alátámasztásnak köszönhetően pedig izmaink teljesen el tudnak lazulni, ezáltal az alvás is sokkal pihentetőbb lesz.

lebegősínes toló kapunyitó motor, kovácsoltvas kerítéssel szárnyas kapunyitó kertkapun

Kapunyitó megoldások a ház körül

Egyre kényelmesebbek vagyunk, ezért automatizálunk. Van már az autónak is távirányítós kulcsa, de a kérdés hogy ki az, aki a kertkaput kinyitja? Mondjuk amikor esik az eső, fúj a szél, amikor a gyerek hátul üvölt, de még sorolhatnám a problémás helyzeteket. Ha még nem tette meg, ideje körbenézni és beszerezni egy jó kapunyitó automatikát.

matrac egészségpénztárra

Vásároljon egészségpénztári számlára matracot

Matrac áruházunkban készpénz nélkül, az általunk feltüntetett egészségpénztárak által is vásárolhat matracot magának, hatalmas választékunkból akár azonnal, raktárkészletről elviheti kiválasztott matracát! Matrac áruházunkban probléma mentesen tud az általunk leszerződött egészségpénztárak kártyájával fizetni, esetleg számla ellenében a megvásárolt matracot ep. szolgáltatójával elszámoltatni. Így akár készpénz nélkül is bátran körülnézhet kínáltunk között, és egy komolyabb, minőségi matrac vásárlása sem okozhat problémát. Ennyi kényeztetés mindenkinek jár.

Áruházunkban beszerezhető nagy választékú matrac egészségpénztári számlára. Biomatracok, kókuszmatracok, gyerekmatracok, melyek különböző méretben beszerezhetőek.

Webáruházunkkal leszerződött egészségpénztárak listáját az oldal alján találják meg. Kellemes vásárlást kívánunk!

hotel - szállas - utazás

Szállás foglalás minden információval

Legyen nyár vagy téli szünet sokan keresik a különféle szállás lehetőségeket. Szállodák, magán apartmanok, de akár kemping formájában. Ezen szállások kényelmi szolgáltatási jelentős mértékben eltérnek egymástól, mint például a hálószobák felszereltsége. Az utazas.com népszerű utazási weboldal ebben is segít.

matrac tisztítása szivaccsal matrac tisztítása

Tisztítsa házilag matracát

Bár mennyire is kellemetlen tény, de elkerülhetetlen, hogy matracunk  az idő elteltével beszennyeződjön. Éjszakánként az izzadság, testünk párája ( olykor a nyálunk is ) valamint más szennyeződések, por is bekerülhet a matrachuzatba. A matracunkban felgyülemlett szennyeződések nagyon zavaróak lehetnek, valamint megfelelő közeget teremtenek a baktériumok és a gombatelepek számára, ezen körülmények pedig hozzá járulnak a házi poratkák megtelepedéséhez.

matrac méretek Wellness Eco kókuszmatrac

Méretek, melyekkel érdemes matrac vásárláskor számolni!

Matracunk kiválasztásánál több dologra is érdemes figyelni. Az egyik jelentős szempont például a matrac méretek megfelelő kiválasztása, mivel ágyunknak igazodnia kell a szoba méreteihez. Fontos a szellős elhelyezés. Ágyunkat kényelmesen körül kell tudjuk járni, azonban megfelelő fekvőfelület is szükséges a megfelelő alváshoz. Mit is jelent ez?

Milyen fedőmatracot vegyek

Milyen fedőmatracot vegyek? A kérdés amit nem szeretünk hallani…

Miért nem szeretjük ezt a kérdést? Matrac webáruház lévén mindent megteszünk, hogy vásárlóinknak, ne kelljen extra kiadásokba verniük magukat. Egy rosszul megválasztott, vagy silány minőségű matrac nagy komoly negatív hatással lehet alvásunk minőségére. Ezen matracok minőségének feljavítására sokan vásárolnak fedőmatracot. Azonban, amikor belépünk egy matrac áruház hatalmas kiállító termébe, joggal tehetjük fel a kérdést...

Tulajdonságok, melyeket érdemes figyelembe venni matrac választáskor

Matrac választáskor nem éri meg elhamarkodottan választani, mivel éjszakáink nyugalmát fekhelyünk biztosítja leginkább. A matracok tulajdonságai könnyen összekeverhetők. Annak érdekében, hogy Ön és családja a leginkább megfelelő matracot válassza, összegyűjtöttük a leginkább megfontolandó matrac tulajdonságokat, ezek között között van, amelyik kiemelt figyelmet kér, és van amelyik nem annyira mérvadó, mégis érdemes róluk néhány szót említeni.

matrac árak Akciós matrac árak?

Matrac árak magyar viszonylatban

Matracunk megvásárlásakor sok tényezőt figyelembe veszünk. Ez így is van rendjén, hiszen nem hamarkodhatjuk el azt a döntést, amelytől elkövetkező estéink minősége függ. Egyik fő szempont matrac vásárlás alkalmával a matrac ára. Országszerte rengeteg boltban és webáruházban beszerezhetjük matracunkat. Éppen ezért, a nagy kínálat miatt, elég nagy eltérések is vannak a matrac árak között.