4 alvási póz, melyek különböző hatással vannak ránk

4 alvási póz, melyek különböző hatással vannak ránk
Tudástár

Mindenkinek megvan a jól bevált alvási pozitúrája, mellyel a fárasztó nap végén elhelyezkedik kedvenc matracán. Azonban koránt sem biztos, hogy a számunkra jól bevált póz egészséges. Elővettük a 4 legelterjedtebb alvási pózt. Melyik egészséges és melyik lehet káros hatással testünkre?

Hason fekve, jobban működik az anyagcserénk

A hason fekvés jótékony hatással van az emésztésünkre, de a folyamatosan elfordított fej állása megterhelő a nyak számára, valamint a gerinc alátámasztásának hiánya miatt előfordulhat hátfájás is.

Magzatpózban alvás

Ez az alvási póz nagyon kényelmes, viszont könnyen okozhat okozhat hát- és nyakfájást, valamint megnehezíti a mélylégzést is. Viszont a horkolás ellen nagyon jó és terhesség alatt is kiváló alvási pozíció.

Fontos, hogy bármely alvási helyzetben szokott aludni a megfelelő alátámasztás biztosítva legyen. Ajánlatunk:

Oldalt fekvés

Ez a pozíció jótékonyan hat a hát- és nyakfájdalmakra, mivel ilyenkor a megvalósul a gerinc természetes ívének az alátámasztása, valamint csökken az esélye a légzéskimaradásnak is. Azonban ebben a pozitúrában az idegek nyomás alá kerülnek és a véráram lelassul, melynek hatására váll- és a karfájdalom léphet fel.

Háton fekvés

A gerincre és a nyakra nézve a háton fekvés a legjobb alvási pozíció, ez azonban csak akkor helytálló, ha nem támasztjuk alá fejünket túlságosan párnákkal.  Bár egészséges a háton fekvés, azért nem mindenkinek ajánlott, ugyanis azok, akik háton alszanak, hajlamosabbak a horkolásra, valamint ebben a pozícióban előfordulhat légzéskimaradás is.

Webáruházunk matracai nagyban hozzájárulhatnak egészséges alvásához. Keresse meg az Önnek megfelelő matracot és aludjon pihentetően!