Hab-, vagy a kókusz fekhely a jobb gyermekem számára?

Hab-, vagy a kókusz fekhely a jobb gyermekem számára?
Tudástár

Gyermekünk fekhelyének megválasztásakor jól át kell gondolnunk, hogy milyen matracon altassuk a kicsit. Manapság a kókuszmatrac és a hideghab matracok nyújthatnak jó megoldást gyermekeink megfelelő alvásának biztosítására. A gyerekmatracokra fokozottan érvényes, hogy a test minden részét egyenletesen támassza alá, így gyermekünk testrészeinek különbségeiből adódó nyomáspontok egyenletesen szétoszlanak. Európai szinten azt figyelhetjük meg, hogy a nagy matracgyártók gyermekprogramjaik lágy habmatracokat használnak, nem pedig a hazánkban népszerűvé vált kókusz alapanyagokat.

Hazánkban még mindig elterjedt a kókuszmatrac, melynek van létjogosultsága, azonban az alapanyagok változása és a folyamatos kutatások eredményeképpen elég gyorsan változnak a trendek a matrac iparban is. Ezt a változást a kókuszmatracok is megsínylik, ugyanis Magyarországon is egyre inkább háttérbe szorul mint alapanyag. Helyüket felváltják a modern, légáteresztő, ergonómiailag tökéletesen alakítható hideghab matracok. Mitől is jobbak ezek, mint a jól ismert kókuszmatracok? Nézzük meg a tulajdonságaikat!

A Kókuszmatrac

gyermekmatracok_baby_kokos

  • A kókuszrost egy melléktermék, amely az élelmiszer iparból marad vissza.
  • Légáteresztő képessége valóban nagyon jó, azonban a modern hideghab technológiás matracok is hasonló légáteresztést biztosítanak.
  • A kókusz átmoshatósága kecsegtetően hangzik, azonban nincs igazán kihasználva, mivel a gyerekek 2,5-3 éves kor alatt még pelenkában alszanak, így a matracra pisilés majdhogynem kizárt, főleg ha még vízhatlan matracvédő is van a matracon.

Ezzel szemben a habmatracok

memóriahabos matrac - wellness softA hideghab technológiának köszönhetően olyan kialakítást hozhatunk létre, amilyenre éppen igény van. A modern, hideghabokból bármilyen terméket előállíthatunk. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Könnyű, alakkövető, légáteresztő, nem melegszik be rajta az ember és nyitott sejtszerkezetének köszönhetően elkerülhető a széndioxid visszalégzése.

Alakíthatóságuknak, valamint a habok szabályozható keménységének köszönhetően, különböző felületi kialakítás és eltérő keménység hozható létre, míg a kókusz alapanyaga adott felületet és keménységet nyújt.

A technikai újításokkal létrejöttek az antibakteriális habok is, amelyben nem képesek kialakulni a baktérium- és gombatelepek sem, ezáltal elkerülhető a háziporatka megtelepedése is.

A habok nem rostokból épülnek fel, így nem töredeznek, nem porlanak. Formastabilitásuknak köszönhetően hosszabb élettartammal bírnak.