Memóriahabos matrac előnyei

Memóriahabos matrac előnyei
Tudástár

Manapság hatalmas a választék a matracok terén. Több fajta típussal találkozik az ember mikor betéved egy áruházba. Napjaink trendi matracai közé tartozik a kókuszmatrac, amely az egészséges anyagok égisze alatt készült, vagy a vákuum matrac, amely a tartósságáról, strapabíróságáról híres. Jelenleg azonban a rivaldafényben a memóriahabos matrac tündököl, számos előnye miatt.

De vajon mik is a memóriahabos matrac előnyei?

A memóriahabos matrac a hideghab egyik változata. Amely lényege, hogy a visszarugózási képessége sokkal lassabb átlagos társainál, valamint hőre lágyuló adalékot tartalmaz, melynek segítségével rendkívül pontos formakövetésre képes. A normálisan megtervezett és kivitelezett emlékezőhabbal kivételes és egyedülálló ergonómia és komfort valósítható meg. Az olcsóbb memóriahabos matracok egy kivágott hideghab részből és egy ráragasztott memory rétegből állnak. A már jónak mondható kategóriába tartoznak a profilozott tartómaggal ellátott és szellőzőcsatornákkal kialakított memory matracok. Ezeknél a matrac típusoknál már elkerülhető a befülledés, valamint a túlzott felmelegedés. A felsőbb kategóriás memory matracok már speciális emlékezőhabokból készülnek.

memory matrac

 

Mi is az az emlékező hab?

Az emlékező hab egy viszkoelasztikus poliuretánból készült hab, amely az egyik  legnagyobb innovációt jelentette az alvásiparban. A memory hab hőmérséklet-érzékeny, minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál szilárdabb tulajdonságokkal rendelkezik, jobban ellenáll a változásoknak. Viszont magasabb hőmérsékleten nagyobb rugalmassággal bír, így a matracunk képes a test vonalainak milliméter pontos lekövetésére, ezáltal egyenletesen támasztja alá a testünket. Testünk leginkább alátámasztást igénylő pontjai a váll, csípő, térd, és a fej. Jelenleg a memóriahab csökkenti a legjobban gerincoszlopunk, és testünk terhelését alvás közben. Az ilyen tehermentes alvásnak rengeteg hasznos hatása van a szervezetre.

A memóriahabos matrac (Memory Foam) a felhasználóknak számos előnyt biztosít. A legfőbb tulajdonsága, hogy csökkenti gerincünkről a terhelést. Valamint bizonyított tény, hogy az ilyen matracok használata során egyre több időt töltünk a mélyalvás fázisában (DELTA és Rapid-Eye Movement REM fázis). Ezáltal minőségibb, pihentetőbb alvást kapunk. Ebből következik, hogy memóriahab matracon többet pihenünk rövidebb idő lefolyása alatt. Az allergiások is előszeretettel használják a memory matracot, mivel hipoallergén alapanyaga miatt távolt tartja a háziporatkákat.

A memóriahabos matrac előnyei különösen azoknak lehet érdekes, akik valamilyen vérkeringési problémával, ízületi bántalmakkal, inszomniával (álmatlansággal) küzdenek.

Memory foam matracaink melett számos matractípust kínálunk még matrac webáruházunkban!