Méretek, melyekkel érdemes matrac vásárláskor számolni!

Méretek, melyekkel érdemes matrac vásárláskor számolni!
Tudástár

Matracunk kiválasztásánál több dologra is érdemes figyelni. Az egyik jelentős szempont például a matrac méretek megfelelő kiválasztása, mivel ágyunknak igazodnia kell a szoba méreteihez. Fontos a szellős elhelyezés. Ágyunkat kényelmesen körül kell tudjuk járni, azonban megfelelő fekvőfelület is szükséges a megfelelő alváshoz. Mit is jelent ez?

Ideális matrac méretek

90x200-as matrac méretek

A kényelmes és hatásos pihenés elérése érdekében szükséges, hogy megfelelő méretű fekvőbetétünk legyen. Ezért mindig a lehető legnagyobb matrac méretet válasszuk, amit a hálószobánk elbír. Az általunk ajánlott legideálisabb a 160*200 matrac méret és a 180*200 matrac méret. Ezen méretű matracoknál már kevésbé okozhat problémát két személy elterülése. Amennyiben hálószobák kisebb méretekkel bír, ágymatracunkat is próbáljuk meg minél nagyobb méretben megtartani még, úgy hogy az ne menjen a szoba bejárhatóságának rovására. Két személy esetén a matrac méretek közül semmiképpen nem menjünk lejjebb a 140*200 matrac méret alá.

Standard matrac méretek

Egyszemélyes ágybetét:

Az ideális egyszemélyes ágybetét méret a 90×200 cm méretű matrac. Két személy esetén ez a méret semmi képpen sem ajánlott. Árban kalkulálhatunk úgy, hogy a kétszemélyes 180×200-as matracok árának kb. a fele, de sokszor olcsóbban is hozzájuthatunk. Egyes esetekben a kétszemélyes fekhely kialakítását, két különálló, egyszemélyes matracból képezik. Így mindkét fél igényeinek megfelelő fekhelyet hozhatunk létre.

Kétszemélyes “beugró méret”:

A140x200 matrac méretei miatt inkább a szűk hálószobákba illenek be. A 140×200-es matrac és nagyobb testvérei között ár tekintetében kicsi a különbözet, tehát csak azért, hogy spórolhassunk, nem éri meg ezt a méretet választani, ezért ha megtehetjük, inkább nagyobb méretű matracot válasszunk páros pihenéshez. Az ilyen kis méretű matrac nem elegendő arra sem, hogy kényelmesen megfordulhasson az ember a párja mellett.

A megfelelő kétszemélyes méret:

A 160×200-es matrac méret már a megfelelő kategória két személy tekintetében. Az ilyen méretű matracon már két személy kényelmesen alfér, és a forgolódás sem jelenthet gondot. A 160×200 cm méretű matrac is csak egy kicsit olcsóbb, mint egy nagy méretű matrac, viszont szinte alig drágább, mint a 140×200-as kistestvére, így ideális választás lehet azoknak, akik ár és hely alapján az aranyközéputat választanák.

A kényelmes páros méret:

A 180×200-as matrac méret az igazi, kényelmes franciaágy méretét biztosítja. Ez az óriási fekvőfelület már komfortos, lehet rajta terpeszkedni, forgolódni és bőven elegendő teret enged a pároknak. Az ekkora méretű matracon lehetősége van mindkét félnek, hogy kedvenc alvási pozíciójában pihenjen. Egy 180×200-as méretű matracon már nem csak két személy, de még akár gyermekeink is elférnek, mikor éjnek idején, a kinti vihar miatt átlopóznak hozzánk, és keresztbe kasul, elterpeszkednek fekhelyünkön. A 180×200 méretű matrac ára csak kicsivel magasabb, mint a 160×200-as kistestvéréjé, azonban, ha valaki megteheti, hogy egy ekkora ágyat elhelyezzen hálószobájában, mindenképpen gondolja át, hogy a kényelmet feladja e, a kicsit olcsóbb, de szűkösebb pihenésért.

Az alább felsorolt méreteket matrac webáruházunkban is megtalálja. Keresgéljen kedvére!