Miért jó a memóriahabos matrac

Miért jó a memóriahabos matrac?

Tökéletes alvásunk eléréséhez sok feltételnek kell teljesülnie. A környezeti behatások nagyban befolyásolják az alvás alatti regenerálódást, azonban a legfőbb tényező az alvó felület.

Számtalan matrac fajta létezik a világon, melyek más és más igényeket elégítenek ki, azonban a tökéletes alátámasztást a viszkoz-elasztikus tulajdonsággal ellátott memóriahabos matrac biztosítja. Persze ebből a termék típusból is számtalan változat van, így fontos, hogy jó minőséget célozzunk meg, mivel az olcsó memory hab matracok anyagfelhasználása nem biztos, hogy megfelelő alátámasztást nyújt.

A memóriahab formakövető tulajdonsága megfelelően támasztja alá a nyaki csigolyákat és a nyak izmait, ezáltal nyakunk teljes mértékben ellazulhat. A derék megfelelő alátámasztása és a váll gyengéd besüppedése megfelelően tartja a gerincünket és teljesen tehermentesíti testünket.

A memóriahabos matracok a testhő és a súly változására reagálnak, ezáltal minden testnek egyedi nyomáselosztást biztosítanak. A súly megszűnésével a matrac szépen lassan visszaáll eredeti állapotába és felveszi eredeti formáját.

Az ilyen típusú matracok anti allergén és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeknek köszönhetően nem kell tartanunk az atkáktól és a portól. Egy jó minőségű memóriahabos matrac kimondottan jó választás lehet vérkeringési problémákkal küzdőknek, ugyanis a nyomásmentes alátámasztásból eredően, a test vérkeringése javul.

A memóriahabos matracok népszerűsége nem véletlen, a mai matractípusok egyik leginkább keresett terméke, melyet számos pozitív tulajdonságának köszönhet.