Milyen fedőmatracot vegyek? A kérdés amit nem szeretünk hallani…

Milyen fedőmatracot vegyek? A kérdés amit nem szeretünk hallani…
Tudástár

Miért nem szeretjük ezt a kérdést? Matrac webáruház lévén mindent megteszünk, hogy vásárlóinknak, ne kelljen extra kiadásokba verniük magukat. Egy rosszul megválasztott, vagy silány minőségű matrac nagy komoly negatív hatással lehet alvásunk minőségére. Ezen matracok minőségének feljavítására sokan vásárolnak fedőmatracot. Azonban, amikor belépünk egy matrac áruház hatalmas kiállító termébe, joggal tehetjük fel a kérdést…

Milyen fedőmatracot vegyek?

Először is legyünk tisztában azzal, hogy a piacon rengeteg a kiváló minőségű fedőmatracnak álcázott olcsó, de silány termék. Ezért fokozott figyelemmel járjunk el a választási procedúra alatt. Amit tudnunk kell még, hogy a memory hab fedőmatracok, bár tökéletes formakövetést biztosítanak, a kifeküdt matracokat sajnos nem fogják érdemben feljavítani. Amennyiben matracunkból kiáll a rugó, akkor azt minimális tompítással, de ugyanúgy érezni fogjuk, mint azelőtt, a sima matracon feküdve. A minőségi formakövetés miatt a nagyobb mélyedések is megmaradnak régi matracunkból! Ne higgyük, hogy a memory fedőmatrac kitölti majd a rést. Igaz, hogy a mélyedést magát kitölti, csakhogy ott a tartása nem lesz tökéletes, és a hátfájásunk sem fog elmúlni!

Tehát leszögezhetjük, hogy amennyiben nagyobb eldeformálódás van matracunkban, akkor érdemesebb új matracot vásárolnunk, mivel a fedőmatrac nem lesz képes feljavítani az elváltozott matrac felületét.

Mikor ajánlott a fedőmatrac vásárlása?

A fedőmatracot akkor ajánljuk, ha testünk alátámasztásán szeretnék javítani, gerincünk kímélésén, de matracunknak nincs fizikális meghibásodása. Ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy egy jól megválasztott fedőmatrac hozzá tud járulni alvásunk minőségi javításához.

memóriahabos fedőmatrac tojástartó kialakítássalVisszatérve az áruházi választáshoz, a válaszunk azzal kapcsolatban, hogy milyen fedőmatracot vegyen, a következő: Mindenképpen memory fedőmatracot, és semmiképpen sem tojástartó kialakításút. Ennek a tojástartó kialakításnak ugyanis pozitív hatása nincs, egyedül a gyártónak lesz belőle haszna, az anyag megtakarítás miatt. Nagyon fontos szempont még a választásban a sűrűség. Ahhoz, hogy testünket megfelelő alátámasztást kapjon a memory hab rétegnek legalább 50kg/m3-es sűrűségűnek kell lennie. Ez alatti sűrűséggel rendelkező fedőmatracok, már nem tartják meg testünket. Minél alacsonyabb a memory réteg sűrűsége, annál kisebb a tartóssága is.

Vásárlásunk alkalmával tehát helyezzük előtérbe az anyagot, a kialakítást és a sűrűséget. Amennyiben figyelünk ezekre a dolgokra, biztosak lehetünk benne, hogy fedőmatracunk azt nyújtja majd az esték alatt, amit Mi elvárunk tőle.

Amennyiben nagyobb a baj, és a matraccsere elengedhetetlen, úgy nézze meg matrac kínálatunkat. Ahol változatos matracokat kínálunk anyag és kivitelezés tekintetében is.