A rúgós matracok előnyei

Manapság annyi matrac típussal találkozik az ember, hogy a választás egyre inkább fejtörést okoz. A modern habszivaccsal kialakított matracok egyre kelendőbbek, míg a nagy múltra visszatekintő rugós matracokat már kevésbé favorizáljuk. Tesszük ezt azért, mert általánosan elfogadott tény, hogy a régi technológiák biztosan elavult dolgok.

Ez természetesen nem igaz ebben a formában. Számos esetben találkozunk olyan nagy múltra visszatekintő termékkel, melyek a mai napig kiváló választást jelentenek számunkra.

A rugós matracok is ilyen terméknek számítanak, mivel ha jobban átrágjuk magunkat a technológia és a többéves fejlesztés nyújtotta lehetőségeken, láthatjuk, hogy igen is van létjogosultsága a rugós matracoknak.

A rugós matracok előnyei

Jelenleg két fajta rugós matrac az elterjedtebb, a bonell rugós matracok és a táskarugós matracok. Mivel a rugós rendszer már évtizedes múltra tekint vissza, így biztos lehet benne, hogy a termékeket hosszú időn keresztül fejlesztették, a kényelem és az egészség figyelembevételével.

Igaz, hogy a rugós kialakításnak köszönhetően, a matrac felülete kevésbé képes lekövetni testünk formáját, azonban ez kiválóan feljavítható a különböző párnázó rétegek használatával, amely lehet memória habos, hideg habos, latex, kókuszrost vagy PUR-hab anyagból is. Ezekkel a párnázó rétegekkel elérhető a tökéletes alátámasztás, így a tehermentesítés is.

A mai modern rugós matracok különböző ergonómiai zónákkal lettek kialakítva, így a formakövetés még inkább létrejön. A legergonomikusabb rugós matracok 7 zónával vannak kialakítva, melyek puhaságban és keménységben is úgy változnak, hogy a vállaknál kellően puhák, míg derék részen elég kemények legyenek. Ezáltal az alátámasztás tökéletes lesz.

A rugós rendszerrel kialakított matracok nagy előnye még a kiváló szellőzés. Az acélrugók között a levegő kiválóan áramlik, így az biztosan nem fülled be. Még a nyári melegben is biztosított a kiváló szellőzés.

Végül ne feledkezzünk meg egy igen fontos tényezőről sem, a tartósságról és a tartásról. Ez a két dolog a rugók tulajdonságának köszönhetően jött létre. A rugós matracok keret nélkül is kiválóan megállják helyüket, mivel kellő tartást biztosítanak számára a rugók. Az újabb kialakítású rugós matracoknál pedig a rugók már szabadon mozoghatnak, így sokkal tovább bírják a terhelést is. Ennek köszönhetően, rugós matracunk akár egy életen át is hű társunk lehet.

Láthatjuk tehát, hogy a rugós kialakítású matracok ideje még nem áldozott le. Hosszú idő alatt olyan szintre fejlődött, melynek köszönhetően ár/érték aránya kiváló a matracok terén.