Vákuummatrac szállítása és kicsomagolása

Vákuummatrac szállítása és kicsomagolása
Tudástár

Ahogyan arról már írtunk előző cikkünkben, a vákuummatrac kifejezés nem egy különleges tulajdonságra utal, hanem a csomagolás típusára, amely sokban megkönnyíti a raktározási feladatokat és csökkenti a költségeket azáltal, hogy a vákuum csomagolásnak köszönhetően a matracok jóval kisebb helyen elférnek.

A vákuummatracok strapabíró tulajdonsága közismert, de ha bele gondolunk szükséges is, hogy azok legyenek, mivel hosszú időn át össze vannak tömörítve, és kicsomagolás után 100%-osan vissza kell nyerjék eredeti formájukat és tulajdonságaikat.

A Vákuum csomagolt matracok szállítása

A vákuum csomagolásnak köszönhetően egy viszonylag kis helyet foglaló hengert kapunk, melynek súlya sem olyan eget rengetően nagy. A hengeres forma légellenállása sokkal kisebb, mint a sima matracoké, ezáltal a tetőcsomagtartón, illetve egy családi kombi hátuljában is könnyedén haza szállítható.

A Vákuummatracok kicsomagolása

Az ilyen típusú csomagolás nagyon feszes, teljesen rásimul a matracra, ezért a vágó eszközök használata nem javasolt. Ha a pengével megsértjük a matracot, azt nem fogják garanciálisan kicserélni. Legmegfelelőbb megoldás a kézi bontás. A fólia könnyen szakítható, így óvatosan tépkedjük le a rétegeket a matracunkról. Ez a módszer eltart egy ideig, viszont a matracunk épsége garantált lesz.

A kicsomagolt matracot nem szabad rögtön használatba venni. A kicsomagolás után következik a pihentetés. A kibontott vákuummatrac a kinyitás követően fél órával már visszanyeri a külső formáját, azonban használni még ekkor sem szabad. Általában 24 órára van szükség a matrac teljes kipihenéséhez. Akadnak olyan matracok, amelyeknek 48 óra is kellhet az eredeti alakjuk visszanyeréséhez. A pihentetési időről érdeklődjön a boltban, ahol megvásárolja a matracot!