Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az is, hogy figyelemmel kísérjük a környezeti hatásokat is. Ilyenek lehetnek pl. azok a tárgyak, amik körülvesznek, amikkel érintkezünk. Egy matrac ebből a szempontból hosszasan hat a rajta fekvőre. (Csernobil után Borovi fenyőből nem vásároltak az emberek ágyat a vélt sugárhatás miatt) Amikor biomatracról beszélünk a megnevezés mögött gondolunk mindazokra a tényezőkre, alapanyagokra, amik nem hordoznak káros hatásokat az emberi szervezetre.
Az ipari feldolgozási technológia fejlődése magával hozta mindazon nem kívánt hatásokat, amik korábban nem voltak jelen az ember hétköznapjaiban. Korábban szalmazsákon aludtunk, viszonyításkén induljunk ki ebből. A szalma pormentesítve, kiszellőztetve került bele egy lenvászon vagy kenderszőttes zsákba. Természetes alapanyagokból, szintetikus ragasztók mellőzésével készítették. Használtak ülő-, vagy fekvő alkalmatosság kitömésére még lószőrt is, ez keményebb komfortot biztosított. A mai modern biomatrac gyártás az előbbi példából kiindulva figyelembe veszi a feldolgozott alapanyagokat és a feldolgozás technológiáját.
Alapanyagok: nagy tisztaságú latex, ami kaucsuk gumiból készül, szójaolajból készült hab, ezek adják a matractestet. A keményebb komfort elérésére tömbösített kókusz-, kaktusz háncsot használnak kisebb-nagyobb vastagságban, attól függően, hogy milyen kemény fekvőfelületet kívánnak kialakítani. A matrachuzat lenvászonból készül.
A biomatracokat mindenkinek tudjuk ajánlani, nem csak az allergiás, szenzitívebb vásárlóinknak.

Showing all 3 results