matrac gyerekeknek
Megkülönböztetünk gyerekmatracot, illetve bébi matracot. A bébi matracok fontos követelményeknek tesznek eleget egy időben. Kemények, hogy a hason fekvő csecsemő a besüppedéssel ne legyen gátolva a szabad légzésben és a gerincét egyenletesen támassza alá. Vízáteresztő, hogy a nedvesség átfolyjon és kiszáradjon. A gyerekmatracoknál fontos szempont még, hogy a matrachuzat festék- és káros anyag mentes legyen, hogy a csecsemő szájába ne kerülhessen. Ezeknek a kihívásoknak tesz eleget a kókusztömb vagy az antibakteriális hab. A gyerekmatrac huzata pedig mosható, így könnyedén fenntartható a gyerekmatrac higiénikus felülete.
A kisgyerekek számára kettő éves kor felett már az előző követelmények egyre kevésbé hangsúlyosak. Itt már választható egyéb, a komfortosságot is figyelembe vevő igények szerint, más matrac is

A gyerekmatrac fajták főbb tulajdonságai

A kókusz gyerekmatrac jól szellőzik, könnyen tisztítható, a hab alapanyagok ugyanakkor kényesek szellőzés szempontjából, mivel lassan száradnak ki. A matrachab viszonylag lassan szellőzik ki, viszont a hideg hab jól szellőzik cellaszerkezetének köszönhetően és antibakteriális adalékanyagot tartalmaz. A gyerekmatracok higiénikus használatához javasolt matracvédő használata!

Showing all 6 results